• A 3D nyomtató digitális modellekből háromdimenziós tárgyak alkotására képes eszköz. Jelenlegi fő alkalmazásterülete a gyors prototípuskészítés és a hobbi szintű használat, de a technológia fejlődésével az ipari és orvosi alkalmazásra is lehetőség nyílhat. A 3D nyomtató additív gyártási eljárás, vagyis vékony rétegek lerakásával készít tárgyakat, szemben a hagyományos megmunkálással, melynek során nagyobb nyers darabból választják le a felesleges anyagot, és a megmaradó rész lesz a kész termék. Amióta a 3D nyomtatás előtérbe került, az additív gyártás ellentéteként a hagyományos eljárást szubtraktív gyártásnak is szokták nevezni. A 3D nyomtatás egyike a 21. század forradalmian új technológiáinak, az utóbbi időben rohamosan növekszik az eladott nyomtatók száma, míg áruk meredeken csökken.

 • Hiszen egyedi tárgyak, prototípusok gyártásáról beszélünk, amit más gyártástechnológiával közel nem lehetne ilyen alacsony áron létrehozni.

 • PLA

  Hőre lágyuló műanyag, amelyet kukoricakeményítőből és cukornádból készítenek, valamint megfelelő körülmények között biológia úton lebontható. Ez az egyik leggyakoribb 3D nyomtatásnál használt anyag. Bár hidegállósága kiváló, hőállósága kissé rosszabb az ABS-étől. Ezt az anyagot általában az otthoni felhasználásra nyomtatóknak, designereknek ajánljuk.

  ABS

  Ahogy a PLA az ABS is egy hőre lágyuló műanyag. Tartós kissé rugalmas anyag, keménységének és ütésállóságának köszönhetően a PLA-nál tartósabb anyagnak mondható. Magasabb hőmérsékletnek is ellenáll, szemben a PLA-val, éppen ezért jó választás lehet, olyan modelleknél, amiket kültéren vagy melegebb helyeken használnánk. Acetonnal feloldható, így ha ebbe a folyadékba mártjuk elérhetjük, hogy fényes felületű anyagot kapjunk, sőt akár két ABS anyagot is összeragaszthatunk így. Leginkább a mérnökök, vagy a professzionális felhasználók kedvelik ezt az anyagot. A LEGO kockákat is ebből készítik.

  PETG

  A PETG ötvözi a PLA és az ABS kedvező tulajdonságait. Nagyon erős, masszív tárgyakat lehet vele készíteni és emellett kissé rugalmasabb mint a PLA. Ez azonban azt is jelenti, hogy valamennyivel drágább mint a PLA vagy az ABS. További kedvező tulajdonságok közé sorolható vízállósága is.

  HIPS

  Kis sűrűségű, könnyű műanyag. Leginkább ABS-hez segédanyagként lehet használni. Kizárólag ezzel történő nyomtatásra akkor lehet jó választás ha fontos, hogy a nyomtatott anyag könnyebb legyen.

  Jelenleg PLA és PETG nyomtatást vállalunk!

 • Az összes fent felsorolt technológia thermoplasztikus (hőre lágyuló) polimerek extrudációs-szálhúzásos eljárással való feldolgozására épül.

  Ezen technológiák területén figyelhettük meg az elmúlt években a legnagyobb ütemű fejlődést, a többihez viszonyítva messze a legkedvezőbb költségű eljárás. További előnye a gyorsaság, az alapanyagok kedvező ára, illetve a 3D alapanyagok kedvező tulajdonságai: mechanikailag stabilak, egészségre nem ártalmasak és találunk kifejezetten környezetbarátmegoldásokat is (PLA).

 • Minél kisebb rétegvastagságot választunk annál tovább tart a nyomtatás, viszont részletesebb, kisebb rétegekből álló nyomtatott darabot kapunk. Ugyanígy a lassabb nyomtatás valamennyivel szebb végkimenetelt eredményezhet, azonban a nyomtatás árát is kissé megemelheti. Amennyiben egyik kategória sem fedi le az Ön igényét, úgy a megjegyzés rovatban jelezheti nekünk, hogy milyen rétegvastagsággal szeretné, hogy a nyomtatást elvégezzük. Ha bizonytalan a választásban, keressen meg minket e-mailben!

 • A 3D nyomtatás esetében nagy mértékben csökkentheti a költségeket, ha nem 100%-os kitöltéssel, tehát nem teljesen tömör belsővel kéri a nyomtatandó darabot. Például egy 20%-os kitöltés esetében a nyomtatandó darab belsejének 20%-a műanyag, a maradék 80% pedig levegő, ezzel nagy mértékben lehet csökkenteni a kész termék árát, és a végeredmény még így is egy erős, masszív tárgy lesz.
  A nyomtatott darab keménységére meghatároztunk standard lehetőségeket, de a megjegyzés rovatban akár egyénileg is megadhat értéket. Ha bizonytalan a választásban, keressen meg minket e-mailben

 • Szoftverünk minden 45° felett kilógásra alátámasztást generál (supportot). Ezeket a nyomtatás után kézzel kell eltávolítani.

 • A 3D nyomtatott termékeink 100%-ban biológiailag lebontható anyagokból készülnek.

 • A megrendelés leadása után általában 1-3 munkanap a nyomtatási idő. Ha akkora a nyomtatási feladat, hogy több napot vesz igénybe, vagy esetleg nagyobb a darabszám akkor ez az idő jelentősen növekedhet. Aktuális terhelésről éredeklőjön a rendelés leadása előtt!

 • Számos oldal található az interneten, néhány példa:

 • Kérjük jelezze személyes átvételi igényét a rendelésnél.

 • Az FDM technológia nem a legalkalmasabb a szép mini figurák nyomtatására így jelenleg nem vállaljuk. De dolgozunk a problémán!

Ha nem találja a választ, vegye fel velünk a kapcsolatot!